Взяв участь у першому засіданні робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України, яку було створеної при Комітеті з питань економічного розвитку.

Голова Комітету Дмитро Наталуха і члени Комітету Сергій Тарута, Людмила Буймістер, Ігор Марчук, висловили думки і представили пропозиції, які раніше вважалися крамолою – емісія грошей для розвитку виробництва. Так би хотілось, щоб парламент разом з урядом і НБУ діяли по-сучасному – не боялися тих заходів, які використовує увесь світ і наповнили виробництво грошима, а з іншого боку – не скотилися до пострадянського гіперінфляційного фінансування непродуктивних дірок у бюджеті.

Я пропонував додатково використання можливостей сьогоднішнього дня статей СОТ для змін і покращення платіжного балансу, щоб підсилити ефект; запропоновані мною заходи – це напрацювання не стільки теоретика, а практика. Загалом в колі однодумців завжди панує здоровий прагматизм. Цілком згоден із Дмитром Наталухою: пандемія коронавірусу – це «не лише втрати, а й можливість знайти», необхідність пошуку нестандартних рішень. Україні варто реалізовувати власний потенціал за рахунок нових умов, які створюються в глобальному світі. Трансформуйся або залишайся на задвірках Старого Світу.

Переглянути відео виступу: