На думку економічного експерта Володимира Панченка, з метою підтримки промисловості, уряд має спрямувати в економіку близько 10 млрд доларів.

В умовах кризи уряд має підтримати промисловість, зокрема металургійну галузь, в якій очікується значне падіння. В економіку потрібно влити близько 10 млрд доларів. Про це заявив доктор економічних наук, директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко, передає РБК-Україна.

«Падіння ВВП невідворотно по металургії. Що стосується зернових культур, там в залежності від урожайності, але в них буде досить стабільна ситуація», – сказав Панченко.

На його думку, з метою підтримки промисловості, уряд має спрямувати в економіку близько 10 млрд доларів, що дозволить подолати наслідки кризи, спричиненої епідемією.

«Найкращий варіант, уряд повинен до цього прийти, мені здається, він прийде, – це 10% від ВВП повинно бути дійсно фінансове пом’якшення. Тобто, треба зараз додатково в економіку внести фінансів приблизно 10 мільярдів доларів. Я думаю, якщо це буде зроблено, то ми будемо на рівні розвинутих країн у тому сенсі, як ми будемо входити в кризу чи як ми будемо виходити», – вважає Панченко.