Запит на нове після краху глобалізації і неолібералізму як ідеології великий в усьому світі. Публікується безліч досліджень, проводяться наукові конференції, але продукуються в основному негативні сценарії майбутнього розвитку, де технологічний прогрес призводить до пригнічення особи.

В Україні, де пошук власного шляху до процвітання теж триває, схоже, долучилися до світового процесу порятунку людства.

Форум новомодерністів зібрав понад 100 учасників та об’єднав 21 спікера на трьох тематичних панелях – «Інноваційні цивілізаційні злами та сценарії майбутнього», «Зміна епох та різні форми організації суспільств – філософський, суспільний, політичний, політико-економічний аспект» та «Вільні території процвітання та людина». Тож, під час форуму футурологи, громадські діячі, політологи, історики, обговорювали сценарії майбутнього у інноваційній, філософській, економічній, суспільно-політичній сферах.

За словами ідеолога та ініціатора Форум Новомодерністів, доктора економічних наук, публіциста Володимира Панченка, готуючи Форум, організатори не ставили перед собою завдання стати науковою конференцією на тему нового модерну: «Ми окреслили його, як нетворкінг, та пошук тих, хто дотримується позицій Нового Модерну.

Адже запит суспільства на проривну ідеологію, яка б використовувала переваги глобалізації на користь людини, існує і в Україні, і в світі. Відповіддю на поширення лівацтва і анархії, яка за законами історії переросте в авторитаризм і деспотизм, повинна були б стати соціально-консервативні і національно-консервативні ідеологіїя. Однак не стають, бо ми живемо в новій глобальній реальності. Навіть ліберально-консервативні концепції провалюються, поступаючись анархолівацтву.

Тому наша місія на форумі була простою – позначити наявність Нового Модерну, як перспективної для світу ідеології. Ми надали можливість нашим спікерам лаконічно представити свої власні переконання задля подальшого гуртування прихильників концепції в Україні і в світі.

Новий Модерн є ідеологічним проектом. Інституційно для нас важливо мати можливість розповсюдження і посилення платформи через мозковий центр, який ми розвиваємо, і здійснювати наповнення кадрового резерву, що формується, ідеями Нового Модерну. Це припинить сповзання світу в анархічний хаос і тиранію і поведе його до процвітання».

Організатори не планують зупинятися. Другий Форум Новомодерністів планують провести через 2 місяці, тому запрошують зацікавлені сторони до ґрунтовної співпраці.