Що пропонує нова Верховна Рада, КМУ, місцеві органи влади?

На запрошення президента CCI France Ukraine пана Жан-Поль Пьотровскі взяв участь разом із заступником міністра в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Дмитром Романовичем, Головою Комітету з питань економічного розвитку у Верховній Раді України IX скликання Дмитром Наталухою у сесії «Французької ділової спільноти в Україні», за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні пана Етьєна де Понсена.

Говорили про економічні пріоритети інструменти – загальні, регіональні і секторальні. Поділився власним поглядом на регіональний розвиток, навівши прикладі інвестиційних проектів.

До речі, на зустрічі з керівниками виключно французьких компаній, заснованих в Україні, були присутні 50% членів CCI France Ukraine (загалом спільнота об’єднує більше ста п’ятдесяти компаній у багатьох секторах діяльності). Нагадав присутнім, що інвестиційні можливості України почали приваблювати французьких підприємців ще з кінця XIX ст., з часів «залізної лихоманки».

Цікавий факт – на сьогодні компанії-члени «Французької ділової спільноти в Україні» є найбільшим іноземним роботодавцем в Україні, хоча їх зацікавлення на відміну від періоду столітньої давності – в агросекторі, а не в промисловості.

Сприйняття нового керівництва французами – позитивне, очікування високі. Треба працювати над тим, щоб інноваційні французькі компанії знайшли себе у нас в країні.