«Нет, вы поезжайте и спросите, поезжайте и спросите, кем был Паниковский до революции».

Почитайте старину Стігліца. Обов’язково почитайте. Чому саме лауреат Нобелівської премії з економіки Джозеф Стігліц вважає, що неоліберальний експеримент виявився повним провалом.

Мною написано багато текстів стосовно шкідливості неолібералізму для України. Але їх нема кому читати. Через відсутність внутрішньої легітимації, чи, як я її називаю, САМОЛЕГІТИМАЦІЇ щодо використання перевірених розвинутими країнами економічних політик і практик, в черговому парламентському циклі боротьба буде йти не між двома формами капіталізму – економічного патріотизму і згаданого мною вбивчого неолібералізму. Патріоти вчергове будуть тотально програвати в економічному змаганні, оскільки користуватимуться архаїчними неоліберальний штампами 1990х про панацею приватизації і дерегуляції (ГОЛОС), псевдопатріоти (оновлена БПП) будуть взагалі в стороні від економічної дискусії. Справжні патріоти (РУХ, Громадянська позиція, Радикальна партія та інші) і націоналісти не матимуть медіа сили, щоб донести економіку до виборців. Слуга народу прийме неоліберальні і лівопопулістські позиції, якщо такі взагалі будуть на фоні епатажу.

Отже капіталізм буде рекламуватися виборцям у стилі 1990х як жорстокі реформи бальцеровичів, що приносять шоки і страждання народу. Отже поле для ліволіберальної позиції буде розчищене, з ним і будуть начебто боротися і програватимуть проукраїнські сили. Вигравати в економічній риториці будуть різні варіанти партії регіонів, які будуть нести старі радянські ідеї державного капіталізму з його акцентом на великих ресурсних підприємствах, прикрашених новою псевдориторикою (навіть вільні економічні зони, які донецькими були спотворені, піднімуть саме вони).

Тому результатом буде продовження швидкої деградації , ніяких інновацій і Індустрії 4.0. псевдопрограми нової індустріалізації будуть звичайно, але без ресурсного забезпечення і під шквалом звинувачення неолібералів у корупційних мотивах їх втілення. Навіть не розраховую на конструктивну критику.