Ми живемо в світі ілюзій і фантазій. Ми обираємо депутатів і президентів по їх фото і відео. Мультфільм про Сімпсонів запрограмував американців на обрання Трампа. До речі, президент Трамп за тим сценарієм збанкрутував країну.

А Зеленський виграв, тому, що народ був запрограмований фільмом, тому що він був наш, бо герой фільму, як і ми, їздив на велосипеді, був романтиком і хотів бути слугою народу. До речі, він ще по сценарію розстрілював парламент. І наші виборці дуже переживають, що Президент тепер не такий, як зображено в фільмі…

А Верещук спустилася з неба на парасольці. Але, як відомо, Мері Поппінс як прилетіла з вітром, так і відлетіла з ним.

Народ хоче, щоб усі проблеми зникли «як роса на сонці». Щоб все було магічно. Ми хочемо, щоб нами управляли маги. Чарівники. Нам невідомо, де і як Мері Поппінс навчилася чарувати, а от про іншого казкового героя (Гаррі Поттера) ми знаємо, що він навчався в спеціальній Школі магії (Гоґвортс) – навчальному закладі, в якому юних чарівників навчають мистецтву магії.

Від магії ми вже не можемо позбавитись. Тільки потрібно, щоб маг був навчений, а не недоучка. Число країн, в яких є свої власні магічні школи, мізерне. Всього в світі існує 11 древніх і престижних шкіл магії, кожна з яких зареєстрована в Міжнародній конфедерації магів. Переважно, вони представляють собою школи-інтернати, в яких студенти різного віку і національностей здобувають освіту і живуть протягом кількох років.

Точне місце розташування кожної з тих 11 шкіл тримається в найсуворішому секреті. Школи побоюються не тільки переслідувань поганих магів, в різний час всі ці заклади страждали від впливу магічних воєн.

Як правило, магічні школи розташовуються на територіях, які не мають виходу до моря, в гірських областях, оскільки подібні регіони важкодоступні для темних магів, і їх легше захищати…

Здається, я знаю такого мага.

Ми його називаємо професіоналом. Він себе називає «в’їдливий, нахабний, дуже обізнаний споживач». Він такий самий, як ми, зовні не відрізняється. Але він знає все про те, як зробити наше життя в Києві кращим. Його чарівна паличка розкриває все, що для нас таємне.Наприклад, коли нам постачають газ на конфорку без лічильника, то ми споживаємо 2 куб метри. А нам виставляють 6. Або навіть 9. І премєр-міністри кажуть, що темний маг Нафтогаз забирає невідомо куди наші кошти, а це мільярди гривень. А наш маг знає куди. І вважає, що потрібно цю інформацію подавати в правоохоронні органи.

Те ж саме і з водою. Якщо у вас є лічильник, то ви платите за те, чим користуєтесь. А якщо Київводоканал виставляє по своїм нормам, то буде 55 куб метрів на сім’ю – значно більше, ніж насправді. Все робиться, щоб по лічильникам оплата не виставлялася. В середньому по Україні 30% домівок обладнано лічильниками, але реально діють лише 15%. Тобто з 10300 будинків в Києві реально платять по лічильникам менше тільки 1500. Все інше розподіляється на тих, хто без лічильників.

Так і з лічильниками на тепло . Якщо немає лічильника, то в середньому виставляється в півтора рази більше, ніж з ним. Це вже інший поганий маг – Київенерго, виймає мільярди гривень. Київенерго вимагає, щоб лічильники встановлювали самі жителі. Але, каже мій добрий маг, якщо ви в магазин приходите, то ви не несете з собою ваги… У Києва на відміну від інших міст приватна компанія, чорний маг, який не розкриває свої секрети по витратам, управляє виробництвом і постачанням нам тепла. А в інших містах – компанія муніципальна. ДТЕК – показує витрати в мережах 19%, а самий максимум повинен бути 13%. Це теж мільярди, які перекладаються на споживачів.

На утримання будинків вам виставляється 30% від комунальних рахунків за обслуговування прибудинкової території. Це не наша відповідальність, нехай місто платить за прибудинкову територію.

І тоді ціна на газ буде не єдиним, що ми будемо обговорювати. Тільки треба зняти чорну магію, яка закриває інформацію. Тарифи – це не тільки вартість газу. Головне – правильна кількість спожитого. Навіть при високих тарифах, якщо провели модернізацію (мережі, ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, 130 котелень), то цифри в загальних платіжках не будуть такими високими. 15-20 гривень на квадратний метр – це не катастрофічна ціна, бо без лічильника було б 30 грн.

Можна говорити про ринкову ціну газу. Але спочатку провести модернізацію за кошти міста. Наприклад, в Варшаві була така комплексна модернізація.

У нашого мага є видимі чаклунства, щоб ми знали, що він білий маг. Приклад – цієї зими компанія Єврореконструкція виставила завищені платежі, він звернувся до антимонопольного комітету і як тільки провели розслідування, зразу знайшлося 300 млн грн., тобто по 2 тисячі грн. на одну особу (150 тисяч киян). Якщо він стане головним магом Києва, то ці 300 млн грн. будуть віддані містянам.

Головний маг (міський голова), якщо він навчався в школі магів, може впливати на все. Не тільки на тарифи…

І зробить ваше життя кращим.