У нас прекрасне місто. Ми його любимо і дуже пишаємося ним. Зазвичай іде мова про річку і про центральні правобережні районі.
Лівий берег – просто «місця в партері», щоби дивитися на яскраве життя, що вирує на правому березі і вдень і вночі, на набережну, що не гірша за набережну Філадельфії.

А на лівому березі маємо типове радянське місто, неохайне та запилюжене.
Територія вміщує велику кількість старих промислових зон, площа яких становить приблизно 50%.
За кошти Європейського банку розвитку можна побудувати канатне метро. Фантастичний на перший погляд проект, але дуже яскравий.
Канатка може перевозити 25 тисяч людей на день прямо на Слобожанський проспект, до Індустріального парку, який ми зараз будуємо, і на Лівобережний.

Індустріальний парк “ІNNOVATION FORPOST” – технополіс, що запроектований з урахуванням кращого світового досвіду.
Тут буде зелена зона для прогулянок, виставково-концертний комплекс, готель, виробничі зони, лабораторії для дослідників, тут будуть офіси для програмістів, а також житловий комплекс з дитячим садком.
В зоні комфорту будуть відпочивати як інноватори так і жителі міста.
Вже отримано 22 млн. гривень грантової підтримки на експоцентр і бізнес-інкубатор, і все інше будуватиметься за рахунок фінансової допомоги.

Утеплення висотних будинків за рахунок європейських фондів є практикою Польщі, Чехії та Естонії, яку ми можемо повторити в Дніпрі. Весь округ може бути забезпечений фінансами для утеплення цього житла.

Транспортна проблема у Самарському районі буде вирішена за рахунок будівництва віадуку на жилмасив Північний та тунелю на Нижньо-Дніпровськму вузлі. Запуску великих автобусів вирішує проблему віддаленості районів.

Також історико-туристичний проект Стара Самар стане визначним місцем, що привабить туристів і дасть можливість відпочивати жителям нашого округу, а також принесе великі кошти до місцевого бюджету.

І другий рекреаційний проект – великий розважальний центр О”ГРІН, який стане найбільшим у Східній Європі і включатиме спортивні та розважальні об’єкти.

Наша проблема – Придніпровська ТЕЦ – буде забезпечена фільтрами та будуть встановлені сонячні батареї, які дозволять замінити половину потрібної потужності без необхідності спалювання вугілля.

Переглянути відео: